28.3.2024 predajňa zatvorená. Zľavy až do 50% na vybraté zásoby.

Freestyle kolobežky Chilli

Freestyle kolobežky na predaj pre začínajúcich aj pokročilých jazdcov. Kvalitná freestyle kolobežka vám zabezpečí bezpečnú jazdu najmä pri náročných skokoch a trikoch. V ponuke máme aj kolieska na freestyle kolobežky.

#ShowMore#

Ponúkame freestyle kolobežky od svetoznámych značiek:

Grit, Ethic, Root Industries, Crisp, Blunt, District, Street Surfing, MGP, AO, Chilli, Versatyl, Dominator, Slamm, Blazer, North Scooters, Nitro Circus, Native, Addict, Maui, Lucky, Longway, Invert, Flavor, Aztek. 


 

Čo je to freestyle kolobežka ?

Freestyle scootering alebo jazda na freestyle kolobežke je extrémny šport, pri ktorom sa využívajú freestyle kolobežky na predvedenie rôznych freestyle trikov. Freestyle kolobežky sú navrhnuté tak, aby takéto skoky a triky bez problémov zvládli.

Kolobežky určené pre freestyle jazdenie nemajú skladací mechanizmus a nastaviteľné riadidlá (ako môžeme vidieť u bežných kolobežiek), pretože by to oslabilo samotnú konštrukciu kolobežky. Riadidlá sú umiestnené na pevno. 

 

Montáž

Freestyle kolobežky je potrebné len jednoducho zmontovať umiestnením riadidiel na vrch vidlice, a následne dotiahnuť objímku. Freestyle kolobežka je zvyčajne ťažšia ako obyčajná skladacia kolobežka, pretože jednotlivé diely sú zosilnené a vyrobené z pevných a odolných materiálov. Svoju freestyle kolobežku si môžete vylepšiť zakúpením nových komponentov.

 

Ktorá freestyle kolobežka je najlepšia ? Ktorá je pre mňa vhodná ?

Ponúkame široký výber freestyle kolobežiek. Tu sú základné informácie, ktoré treba pri výbere zohľadniť:

  • Úroveň zručností - naša ponuka freestyle kolobežiek je členená na freestyle kolobežky pre začiatočníkov, pre stredne pokročilých a pre pokročilých. V podstate každý model freestyle kolobežky je vhodný pre začiatočníkov, no ak si pokročilý jazdec a hľadáš to najkvalitnejšie, odporúčame vyberať z kategórie pre pokročilých.
  • Nosnosť - freestyle kolobežky nie sú len pre deti. Väčšina má širšiu dosku a zosilnené komponenty, a teda kolobežka je vhodná aj pre teenagerov a dospelých. Nosnosť býva bežne v rozmedzí od 50-100 kilogramov.
  • Riadidlá - freestyle kolobežky majú pevne umiestnené riadidlá, čo zabezpečuje dobrú odolnosť a výdrž, ktorú oceníš najmä pri skokoch a trikoch v skate parku, ale aj pri street jazde. Dôležité je prihliadnuť na výšku riadidiel, ktoré by mali byť zhruba vo výške bedier jazdca. Trendom sú zvyčajne čo najširšie riadidlá, kolobežka je ľahšie ovládateľná.
  • Váha kolobežky - väčšina dnešných freestyle kolobežiek je vyrobená z ľahkého hliníka, pre čo najnižšiu váhu.
  • Kompresný systém - dobrý kompresný systém je kľúčovým prvkom pri výbere vhodnej freestyle kolobežky.

 

Kompresné systémy

  • Závitová vidlica + objímka (závitový systém) - ide o najstarší a najzákladnejší kompresný systém, ktorý sa používa pri najlacnejších kolobežkách, vhodných pre začiatočníkov. Výhodou je nízka cena, avšak je potrebné občasné doťahovanie.
  • Standard Compression System (SCS) (bezzávitový systém) - jedná sa o najefektívnejší kompresný systém, pri ktorom navyše nie je nutné používať objímku.SCS má vysokú životnosť a vďaka veľkej ploche kompresného systému sa šetrí aj samotné hlavové zloženie.
  • Inverted Compression System (ICS)  + objímka (bezzávitový systém) - dnes je tento systém už na ústupe. Pozostáva zo skrutky s oceľovým ježkom na konci, ktorý sa upevní do riadidiel zvnútra a funguje ako fixačný bod, do ktorého sa zaskrutkuje dlhá skrutka. Je vhodný iba pre hliníkové riadidlá.
  • Hidden Internal Compression system (HIC) + objímka (bezzávitový systém) - výhodou oproti ICS je stálosť spoja medzi riadidlami a vidlicou a len tak ľahko sa nepovolí. Montáž aj demontáž riadidiel je veľmi jednoduchá. Ak povolíte objímku a zložíte riadidlá, hlavové zloženie zostane stále dotiahnuté. To sa môže hodiť napríklad pri preprave v MHD alebo pri uložení kolobežky do užších miest.
  • Inverted Hidden Compression (IHC) + objímka (bezzávitový systém) - jediným rozdielom oproti HIC je ten, že tento kompresný systém je menší a a používa sa na vidlice s menším vonkajším priemerom.

 

Neváhajte nás kontaktovať

Ak sa neviete rozhodnúť pre tú správnu freestyle kolobežku, navštívte našu predajňu v Nitre, kde vás radi privítame. Ohľadom správneho výberu a dostupnosti nás neváhajte kontaktovať telefonicky alebo mailom.